CLOSING SALE! 60-70% off everything / Delivery may take longer due to sale/ Note: No right of withdrawal due to closing/ Free delivery on orders over 800 DKK

Om at blive sammenlignet med en søhest og boligredaktørens DIY julepynt

 

Om at blive sammenlignet med en søhest og boligredaktørens DIY julepynt

Du kan næsten ikke undgå at være stødt på den næste interessante kvinde, jeg har fået lov til at interviewe i anledning af december!

Nicola Kragh Riis står nemlig både bag flere af de boligmagasiner, der er i handlen og samtidig optræder hun hver uge på din skærm som loppejæger i selskab med kollegaen, Mette Helena eller som boligekspert på Go’ Morgen Danmark.

Navn: Nicola Kragh Riis 

Profession: Chefredaktør på Alt Interiør og BoligLiv, boligredaktør på Alt for damerne, journalist og foredragsholder, boligekspert på Go’Morgen Danmark og Loppejæger.

Alder: 43 år

Familie: Gift og mor til Wilma på 7 måneder og Sally på 9 år.

Du kan for øjeblikket opleve hende i tv-programmmet: “Loppe Deluxe” og “Fantastiske Hammerslag” på Tv2.

Møs: Nicola Kragh Riis med den yngste datter, Wilma.

 

Nicola Kragh Riis fortæller her om hendes totemdyr, søhesten, de seneste tendenser indenfor boligindretning, de bedste gaver og videregiver også et tip til nem og pæn julepynt:

Du har jo et helt specielt forhold til søhesten, der også er en del af min første kollektion, Oceania. Hvor kommer interessen fra og hvornår opstod den?

“Jeg har altid været ret fascineret af søheste og har snorklet meget, men det er aldrig lykkedes mig at møde en søhest i levende live. Jeg synes, at det er et virkelig smukt dyr -og så er det interessant, at det er han-søhesten, der bliver gravid. Tænk at søhestene kan finde ud af noget, som vi mennesker ikke kan! 

For omkring 5 år siden var jeg på et meget populært loppemarked i Paris, der hedder Puces de Vanves, hvor jeg fandt flere fantastiske søheste-fund,” forklarer Nicola. Da Nicola kom hjem skulle hun efterfølgende på en tv-optagelse med Loppe Deluxe, hvor der var en tv-tilrettelægger, der påpegede, at hun syntes, at Nicola lignede en af de hjembragte søheste. “Og siden den dag har søhesten været mit totem dyr,“ fortæller Nicola og ler!

Totemdyret: Træ-søhesten var den, som en tv-tilrettelægger syntes mindede om Nicola. Vedhæng fra loppemarked i Marrakech, guldkæde med vedhæng fra Lobelune og den blå søhest er et italiensk vintagefund fra 1960erne. Til højre: søheste-fossil fra loppemarkedet i Paris, Tigerbilledet er vintage fra @Igenibrug og messingskulpturen fra Wullf Winding.

 

Du blev for nylig mor til Wilma, fik hun nogen dåbsgave? 

“Hun er ikke døbt. Men nej, hun har faktisk ikke fået noget. Jeg tænker dog, at begge mine piger skal have en søhest hver, måske dine små søhestevedhæng (fra LOBELUNEs kollektion red.)? 

I stedet for en tatovering med et hjerte, hvor der står MOR, kan søhesten være sådan en lille indforstået ting mellem os, så jeg er hos dem, når de har deres søhestevedhæng på,” griner Nicola.

I stedet for en tatovering: Søhestevedhænget fra LOBELUNE, som skal minde Nicolas døtre om hende.

Hvad giver du selv i dåbsgave og har du nogle gode ideer til, hvad man kan give til små børn?

“Jeg er ikke selv særligt opfindsom, men har ofte givet Kaj Boiesen aben. Jeg kan godt lide, at den både er til pynt og leg.

Jeg har også givet en børnestol fra FDB, hvis det er en større ting eller vi er flere, der er gået sammen om en gave. Jeg kan godt lide at give klassisk design. Andre gode og varige gaver kunne også være smykker, en lille søhestemobile fra Boef Boef eller H.C. Andersens samlede værker,” uddyber Nicola.

 

 

Dåbsgave: Selvfølgelig har lille Wilma sin egen søheste-mobile. Mobilen er fra Boef Boef og en god dåbsgave idé.

Fik du en barselsgave?

“Af min mand? NEJ! Han er ikke typen, der tænker over det. Da vi blev gift, havde han også glemt brudebuketten. Han går ikke rigtig op i gaver selv, så det præger ham helt klart,” smiler Nicola. Men tilføjer så, at han faktisk er blevet meget bedre til det med årene, og at det varmer ekstra meget, fordi han gør sig umage for hendes skyld:

“Til min 40-års fødselsdag havde han fundet et helt fantastisk vintage Omega ur, og til min 41-års fødselsdag havde han bestilt en guldhalskæde med et N hjem til mig fra et smykkemærke i USA, som han selv havde fundet frem til. Sidste jul, da jeg var gravid med vores yngste barn, fik jeg to vedhæng: et W for Wilma og et S for Sally, så han kan godt,” tilføjer Nicola.

 

Søheste-smykker: Et udvalg af Nicloas smykker med søheste. Deriblandt en halskæde fra LOBELUNE, som hun købte selv i sommers.

Hvad rører sig inden for dit fagområde for tiden? Og hvilke trends skal vi holde øje med til boligen?

“Den fremherskende tendens indenfor indretning har længe været Art Deco, hvor det ikke kunne blive velouret, krummeluret  og overdådigt nok. Nu kommer der så en modreaktion med fokus på det rene og klassiske design, og på godt håndværk i solide naturmaterialer. Det betyder ikke, at man behøver smide alt ud! Indretningen kan stadig godt være farverig, men vi er klar til at gå en anden vej. Fokus er på mere stille farver og enkle valg.“

“Det betyder også, at vi skal tage mere velovervejede og bevidste valg”, fortsætter Nicola. “For når man køber noget dyrt, skal man også kunne holde ud at se på det i mange år. Det handler om fravalg og tilvalg.“

“Jeg har selv lige fået lavet et snedkerbygget køkken. Jeg har sparet op virkelig længe, og solgt en masse af mine ting for at få råd til det. Så køber jeg resten i Den Blå Avis,” forklarer Nicola og tipper i øvrigt om, at man kan gøre mange gode køb både på Den Blå Avis, på auktioner og loppemarkeder, og derfor ikke behøver at blive ruineret, hvis man vil skifte stil i indretningen.

Work in progress…: Nicolas snedkerkøkken er endnu ikke helt færdigt, men stadig ret lækkert, ikke? Køkken bygget af Kristtorn Møbler, gulve fra Alpo Group.

 

Hvad er, efter din mening, den perfekte julegave?

Gaver, man kan bruge til noget i lang tid. Giv for eksempel et brætspil, man kan spille i familien længe: Matador, Danmark Rundt eller Afrikas Stjerne. Jeg oplever, at mange børn gerne vil lægge mobilerne væk, hvis man selv engagerer sig. Cloedo er også et rigtig sjovt spil, jeg virkelig kan anbefale,” uddyber Nicola. 

 

Nu er julen lige om hjørnet, har du en sjov gør-det-selv idé til julepynt, jeg må dele med læserne?

“Jeg har lavet julesokker i læder i år, det synes jeg selv er en nem og brugbar DIY. Man skal bare bruge en læderrest, fx fra en gammel nederdel eller en rest man kan finde i en genbrugsbutik. Jeg har lavet en til hver af mine døtre, den store får adventsgaver i sokken, mens Wilma (på 7 måneder) er for lille til at få gaver. “

“Hvis man ikke selv gider at sy i læder (det kan være lidt hårdt at sy i red.), kan man få andre til det. Bare gå ned til den nærmeste skrædder. Det burde ikke koste mere end 150-200 kr.,” vurderer Nicola.

 

Genbrug og DIY: Den hjemmelavede julesok og krans sammen med vintage nøddeknækkeren fra Brix Brocante.

“Jeg laver også ofte kranse til værtindegaver, det er en forholdsvis billig gave, der virkelig tager kegler,” fortæller Nicola, men da jeg påpeger, at det måske ikke er alle, der kan finde ud af at binde en krans, indrømmer hun, at hun måske er lidt miljøskadet.

 

Som en sky: Adventskransen har Nicola lavet på en workshop hos Poppykalas.

 

Har du fået lyst til at lære Nicola bedre at kende, kan du både se hende på TV2, men også følge hende og køkkenprojektet på Instagram under @nicolakraghriis eller få del i de gode loppefund, hun sætter til salg på @loppeguld

  

 

Og tilsidst... en søhest! Det misundelsesværdige udvalg af søheste toppes med denne fine i keramik fra Sentaku, akvarel (t.v.) af Ida Settergren, keramikflise er vintage, papirklip (t.h.) fra Hein Studio.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 pcs.

DON'T MISS OUT

Sign up to get the latest news on jewelry, Scandi style and interviews with leading fashion and culture personalities. I’ll reach out 2-3 times a month! No spam. Only good stuff. I promise!

x

REMEMBER!

All products will be billed in DKK at check out. No exchange rate even though you have a different currency.

I understand