CLOSING SALE! 60-70% off everything / Delivery may take longer due to sale/ Note: No right of withdrawal due to closing/ Free delivery on orders over 800 DKK

"Det nye sort er dig - vi skal gøre op med det perfekte ideal"

Kloge ord fra en ung kvinde

Som lovet, vil jeg interviewe kloge og interessante kvinder fra forskellige brancher og generationer om småt og stort herinde. Vi kommer omkring alt fra deres mening om livet til stylingtips - og får selvfølgelig lov at kaste et blik i deres smykkeskrin

Den første kvinde, der får lov at åbne ballet, er Cornelia Whitt, der i en alder af 19, har opnået og oplevet misundelses- og beundringsværdigt meget.

Cornelia imponerer mig med en styrke, selvtillid og et fantastisk iværksætter-gen, jeg ville ønske jeg havde haft i hendes alder. Derudover har hun nogle superkloge betragtninger om livet i som SOME-generation.

Cornelia har designet pelskraver under eget navn siden gymnasiet, og er netop nu ved at afslutte et ophold som Au pair hos familien bag det berømte modehus, Salvatore Ferragamo.

 

Fortæl lidt om dig selv? Jeg er lige nu i gang med at udleve det sabbatår, jeg har kæmpet for 3 år i gymnasiet.

Det betyder, at jeg befinder mig i smukke Firenze, hvor jeg arbejder som Au pair hos familien bag modehuset ”Salvatore Ferragamo”.

Derudover har jeg også mit eget tøjmærket kaldet ”Cornelia Whitt”, som jeg startede i 2.G, da jeg ramte, det jeg selv vil kalde midtvejskrisen ;-) Som med andre ord betyder, at jeg var godt og grundigt træt af matematik-afleveringer, og andre fag som oldtidskundskab jeg ikke kunne se meningen med. 

Hvad er den største fordom om dit job? Jeg hader at indrømme det, men skal jeg være helt ærlig, så nok ordet ”aupair” i sig selv. Lige inden jeg rejste til Italien, var der utrolig meget fokus på aupairs i Danmark, som desværre malede et mindre godt billede hos mig af underbetalte filippinere. Jeg er godt nok ikke dyr i drift, men jeg fik en plads i familien, fra det øjeblik jeg trådte ind af døren. 

Hvad er det fedeste ved dit job? At opleve verden! Affinde sig med en ny kultur, møde spændende mennesker og nok mest af alt komme ud af den tryghedsboble, jeg befinder mig i hjemme i Danmark. 

 Hvad ville du lave, hvis du ikke havde det job, du har i dag? Så ville jeg nok sidde på skolebænken og have gang i et kreativt studiejob på sidelinjen. Det er også planen, når jeg vender snuden hjem igen. 

Cornelia Whitt med et af børnene hos familien i Firenze

(Cornelia Whitt med et af børnene, hun passer i Firenze. Hun er blevet meget tæt knyttet til børnene og hele familien)

Hvad er, efter din mening, det vigtigste, der sker indenfor dit fag for øjeblikket? (hvad optager dig?) Eftersom jeg også har mit tøjmærke, og min helt store passion er mode. Vil jeg mene, at det vigtigste som sker indenfor denne verden, er den technologiske udvikling. Jeg tror, at mange inden for denne verden skal begynde at tænke i nye baner, både når det kommer til markedsføring, men også når det kommer til branchens videre udvikling.  

Hvis du skulle give os almindelige mennesker et godt råd, som specialist inden for din årgang, hvad ville det så være? Det nye sort er dig. De sociale medier har skabt en bølge af det perfekte liv, men jeg tror på, at flodbølgen snart rammer, og så vil vi se endnu flere, der gør op med dette ideal. Der vil derfor være meget mere fokus på forskelligheder og det unikke i mennesker.  

Hvad betyder stil for dig? Det er det, vi tager på i kampen mod livet. Vores stil skal derfor få os til at hvile i os selv og give os mod på, at gå ud og gribe dagen. 

Hvad er, efter din mening, den største forskel på dansk og italiensk stil? Dansk stil er forbundet med minimalisme og de rene linjer, mens italiensk stil er mere feminin og kendt for elegance.  

Hvad kan vi lære af italienerne? Lige nu stormer dansk mode frem, så i virkeligheden er der nok tale om, at italienerne kan lære noget af os danskere. Dog synes jeg, at italienerne har en fantastisk evne til at give hinanden selvtillid, hvor danskerne godt til tider kan være mere nærige med komplimenterne - så dér kan vi danskere lære noget!

Hvad er dit forhold til accessories? Accessories er prikken over i’et! 

Har du et smykke, der har en særlig betydning for dig? Jeg har en ring, som har en helt speciel betydning for mig. Den er ikke speciel pæn, men det var en gave fra min farmor, og den har tilhørt min familie i flere generationer. Den fungerer som en ”lykkering” for mig, så jeg har den kun på ved særlige anledninger. Nogle vil nok vende øjne, men jeg er gået hen og blevet ret overtroisk med den, så jeg ville gå i panik, hvis jeg fx skulle til eksamen, og ikke havde den på.  

("Lykke-ringen" fra Cornelias farmor)

Er du døbt? Ja, jeg er døbt.

Hvad fik du i dåbsgave? Den eneste gave jeg lige umiddelbart husker at have fået, er et Dagmarkors af min moster og onkel. Det er til gengæld et smykke, jeg i mange år har haft på hver eneste dag. 

Du blev student sidste sommer? Hvad fik du i studentergave af dine forældre? Endnu engang kommer smykket på banen, for af min mor og papfar fik jeg et par øreringe fra Ole Lyngaard, som jeg har været super glad for. Af min far og papmor fik jeg en masse tallerkner fra Royal Copenhagen.  

Hvad er den bedste gave, du nogensinde har fået? Den bedste gave jeg har fået, må nok være min ”lykke ring”. Det var som sagt en gave fra min farmor, som jeg havde et helt specielt forhold til, da hun levede. Det bånd, bliver jeg mindet om, hver gang jeg ser på ringen. 

Hvad er dit bedste styling tip (og virker altid for dig)? Invester dine penge i jakker, sko og tasker, som er items, du kan bruge hver dag! Så kan du eksperimentere med alt det andet   

Fuldend sætningerne herunder:

Hvis døgnet havde 2 ekstra timer ville jeg….. Bage nogle sunde kager. Jeg elsker at finde sunde alternativer til min søde tand, men jeg når aldrig længere end til at savle over opskrifterne… 

Drømme er…At forestille sig sit højeste ønske og tænke; ”if you can dream it, you can do it”. 

Det bedste råd, jeg har fået af min mor/far er… ”Livet er ikke hvad der sker, men hvordan vi tager det”. Et råd jeg altid får af min far, hvis jeg er frustreret over livet - ha, ha! 

 

Har du fået lyst til at se mere til Cornelia, kan du gå ind og følge hende på Instagram under navnet: cornelia_whitt eller tjekke hendes design på www.corneliawhitt.com 

1 pcs.

DON'T MISS OUT

Sign up to get the latest news on jewelry, Scandi style and interviews with leading fashion and culture personalities. I’ll reach out 2-3 times a month! No spam. Only good stuff. I promise!

x

REMEMBER!

All products will be billed in DKK at check out. No exchange rate even though you have a different currency.

I understand